Windows 8 bliver virkelig billigt

Til oktober kommer Microsofts næste store styresystem, Windows 8 ud i de danske butikker og noget tyder på, at vi ikke længere skal have de store summ

Til oktober kommer Microsofts næste store styresystem, Windows 8 ud i de danske butikker og noget tyder på, at vi ikke længere skal have de store summer op af lommerne for at opgradere. Apple har gjort det en rum tid nu, men dette vil blive Microsofts billigste styresystem til dato.

Lidt over 240 danske kroner vil det koste dig at opgradere til en Windows 8 Pro-version fra Windows 7, Vista eller XP, så længe du er villig til selv at hente systemet fra Windows.com og installere det.

Tidligere har man skulle betale et stykke over 1.000 kroner for at være med på bølgen, men Microsoft ved godt selv, at det er nye og mere hårde tider i form af styrket konkurrence, og pris er et vigtigt parameter. 

Til sammenligning har Apple sat prisen til 20 dollar for det kommende Mountain Lion, der kommer ud til Macs her en gang i juli (rygterne siger den 19. juli). 

Umiddelbart kan begge firmaer gøre det så billigt gennem deres egne salgs-kanaler, da de vil få en større del af salget selv end hvis de giver andre forhandlere lov til at sælge systemerne.