Uber møder igen kritik: Firdoblede priserne under gidseldrama

16x9

<p>Et større gidseldrama i Australien har gjort at politiet har evakueret store dele af det centrale Sydney.

Et større gidseldrama i Australien har gjort at politiet har evakueret store dele af det centrale Sydney. Det har betydet, at mange har måtte forlade området. Det fik i første omgang kørselstjenesten Uber til at sætte priserne meget i vejret. En tur kostede pludselig minimum omregnet 400 kroner, som er fire gange normalprisen. 

FØLG GIDSELDRAMAET LIVE HER

Ubers tjeneste fungerer automatisk ved, at sætte priserne i vejret, når der er travlt i et område. Og den øgede efterspørgsel skal få de private Uber-chauffører til at søge til området for igen at skabe orden i regnskabet.

Det sendte Uber Sydney et tweet ud om, og det gjorde ikke sagen meget bedre.

Hundredevis af vrede svar og udbrud blev straks sendt mod tjenesten, der endnu en gang så sig selv i centrum for et massivt raseri. 

Det fik Uber til straks at lægge strategien om, og i stedet tilbyde alle gratis ture ud af finanskvarteret i Sydney. De brugte derefter lang tid på at sende forklarende og undskyldende tweets ud fra deres Uber_Sydney konto. 

Det sker blot kort tid efter, at Uber i USA har mødt kæmpe modstand fra både presse og brugere. En af firmaets øverste chefer udtalte under et privat middagsselskab, at de burde hyre overvågning af journalister, der skrev dårligt om dem. Og i Indien er en Uber-chauffør blevet tiltalt for voldtægt af en kunde. 

Derudover er tjenesten i konstant strid med loven i adskillige lande. Senest er den blevet gjort ulovlig i både Spanien og Holland, mens den herhjemme stadig er under skarp kritik af den etablerede taxabranche.