Snart kan du sende rigtige gaver på Facebook

Det har i årevis været muligt at sende virtuelle gaver til hinanden på Facebook.

Det har i årevis været muligt at sende virtuelle gaver til hinanden på Facebook. Men nu tager verdens største sociale netværk skridtet videre og gør det muligt at sende gaver fra netværket til den virkelige verden.

Dermed vil de tage kampen op med store netbutikker som Amazon og eBay i forsøget på at blive den platform, vi gør alting fra i hverdagen.

I første omgang er det amerikanerne, der får lov til at prøve kræfter med den nye funktion, og de kan således sende alt fra vin over sokker til blomster gennem Facebook – ganske som hvis det var en besked. Bestilling og betaling foregår direkte gennem det sociale netværk, og få dage efter dukker gaverne op med posten til modtageren, og der følger endda et personligt kort med.

Facebook har selvfølgelig ikke helt glemt den digitale verden, og det er således muligt at sende digitale gavekort - til eksempelvis en Starbucks-kaffe – som den udvalgte ven kan indløse i kaffebaren eller butikken.

Lanceringstidspunktet er næppe tilfældigt. Der er få dage til jul og dermed er det højsæson for gavekøb. Indtil videre er det dog kun i USA, funktionen er tilgængelig, men hvis det bliver en succes, kan vi godt regne med, at Facebook-gaver også bliver en realitet herhjemme.

Kilder: AllThingsD/Politiken