Se TV 2s kanaler overalt på computer, mobil og tablet

TV 2 er i dag åbnet op for fuld skrue på nettet og på mobilen med den nye on-demand-tjeneste kaldet Play, der i dag afløser TV 2 Sputnik.

TV 2 er i dag åbnet op for fuld skrue på nettet og på mobilen med den nye on-demand-tjeneste kaldet Play, der i dag afløser TV 2 Sputnik. Her er det muligt som abonnent at se live-tv fra alle TV 2s kanaler, se ældre og leje nye film eller vælge at se TV 2s programmer. Og det kan alt sammen lade sig gøre på farten på både computer, mobil og tablet. 


I første omgang er sitet play.tv2.dk åbnet og det er muligt at hente apps til både iPhone og iPad. Der bliver arbejdet på en Android-version, men den er desværre ikke ude i dag, oplyser Play-teamet. Samtidig er det planen, at tjenesten vil komme ud på andre platforme som eksempelvis smart tvs, så du kan nyde det hele fra sofaen. 

[image:fid:41475]
Play på nettet med et nyt og mere mørkt design, som går igen på både apps og i browseren. 

- Med TV 2 Play kan danskerne stille ind på livesignalet fra alle vores kanaler, uanset om de sidder i toget, er på familiebesøg eller bare er for langt væk fra det velkendte fjernsyn hjemme i stuen – og uanset om de har pc, iPad eller iPhone, forklarer Gregers Wedell-Wedellsborg, direktør for TV 2 NET, og uddyber valget af det nye navn:

- Vi kalder tjenesten TV 2 Play, fordi vi ønsker at bakke op om Play som et samlende begreb for næste generations tv-tjenester, som det er tilfældet f.eks. i Sverige.

[image:fid:41476]
TV 2 Play på iPad, så du altid kan se TV 2-kanalerne og deres programmer.

Vi så gerne, at tjenesten snarest kom til flere platforme, og man måske kunne finde en anden løsning end Microsofts Silverlight, som er nødvendig på både computer og mobil, men derudover fungerer tjenesten ganske fornuftigt. Første gang man åbner for eksempelvis iPad app'en, går der lige et par sekunder før billedet går fra kraftigt pixeleret til et mere skarpt billede. Dog stadig ikke HD-skarpt, men det må komme meget snart.

Det er fedt, at kunne se film fra TV 2 Films katalog på ingen tid, så man altid har en eller anden titel liggende på lager til de kedelige aftener eller lange togture. Derudover er det også ganske nemt at leje nyere film som blandt andet Sherlock Holmes 2, hvis man lige var i humør til det på sådan en solskinsdag.

Den største nyhed i Play 

Forskellen mellem Play og Sputnik er til at føle på. Ikke blot på det grafiske udtryk, men hele tilgangsvinklen til live-tv og ikke mindst programmerne. Det er langt nemmere at finde rundt og se afsnit af Danish Dynamite, Dagens Mand eller den helt nye Zulu-serie Suburgatory, hvis det er det der lyster. 

[image:fid:41479]
En af de helt nye ting ved Play er blandt andet muligheden for at se live-tv uanset hvor du er.

Og det helt store hofnummer og den nye ting, er live-delen, hvor man nu kan se alle TV 2s kanaler på farten. Så længe man har ordentligt mobilt netværk er der ikke megen slinger i valsen på kvaliteten, og specielt News er oplagt til lige at få en bid af til og fra arbejde. Med et seperat ikon til live-tv og store ikoner til de forskellige kanaler, er det endelig blevet enkelt at se TV 2 på farten.

Dog har jeg oplevet en del udfald til tider, som forhåbentligvis bare skyldes til opstartsproblemer, men det er selvfølgelig ikke oplagt, når man nu bare gerne vil se lidt tv. 

Prisen ligger på 119 kroner om måneden og du kan hente app'en i iTunes her.