Pas på indiske svindlere fra "Microsoft"

- Vi kan ikke stille noget som helst op.Sådan lyder det fra Microsoft, efter at virksomheden har opdaget, at falske Windows-supportere ringer tilfældi

- Vi kan ikke stille noget som helst op.

Sådan lyder det fra Microsoft, efter at virksomheden har opdaget, at falske Windows-supportere ringer tilfældige danskere op og forsøger at lokke penge ud af dem ved at sælge falsk software under dække af, at det kan forbedre deres computer. Det er primært it-kriminelle fra Indien.

- Antallet af henvendelser har ligget rimelig konstant i en periode. Vores telefonsupport herhjemme bliver ringet op cirka 20-30 gange om ugen fra danskere, der har været udsat for telefonsvindelen, siger sikkerhedschef i Microsoft, Morten Juul Nielsen, til Version2.

Forsøger at sælge falsk software
Sidst vi her på Beep skrev om internetsvindlerne var i august sidste år, og nu er den tilsyneladende gal igen. Ifølge sikkerhedschefen forsøger de falske Micorsoft-medarbejdere at sælge fake software, der viser en masse fejl på din computer, som slet ikke findes i virkeligheden. For det vil svindlerne typisk have omkring 125 euro - eller hvad der svarer til cirka 900 kroner.


Afbryd samtalen

Hvis du får en mistænkelig Microsoft-medarbejder i røret er rådet fra IT-giganten klart:

- Smæk røret på.

- Vi ville aldrig nogensinde ringe til den almindelige forbruger omkring deres it-installationer derhjemme, siger Morten Juul Nielsen til Version2. Han understreger samtidig, at problemet er svært at komme til livs.

- Det er ikke som sådan et specifikt Microsoft-problem, men det er klart, at det skader vores omdømme. Det nye er, at man fra politiets side har forsøgt at komme det til livs. Men det er en ret håbløs situation, fordi betalingerne foregår til forskellige steder rundt omkring i verden. Det er et kriminelt netværk, som er forgrenet ud i mange lande. Samtidig flytter svindlerne sig hele tiden rundt rent geografisk, og det besværliggør opklaringsarbejdet, siger Morten Juul Nielsen.

- Vores bedste og eneste våben er at blive ved med at fortælle folk, at det er kriminelle, der står bag.

Hvis du bliver kontaktet af en it-svindler, kan du her se, hvad Microsoft anbefaler dig at gøre. Beep-redaktionen hører i øvrigt meget gerne fra dig, hvis du har erfaringer med de indiske fupmagere. Skriv til loki@tv2.dk.


Kilde: Version2