Ny Nintendo ude til november

Det var Nintendo, der gjorde det mainstream at bruge bevægelserne i spil i stedet for blot at sidde på sin flade i sofaen.

Det var Nintendo, der gjorde det mainstream at bruge bevægelserne i spil i stedet for blot at sidde på sin flade i sofaen. Med tennis, golf og ikke minds bowling kunne familierne pludselig igen samles foran spillekonsollen og underholdes i flere timer.

Siden har Microsoft og Sony kommet med hver deres pendant, og Nintendos markedsandele og aktier er faldet støt. For at komme tilbage på toppen sender de nu en ny konsol på gaden kaldet Wii U til november.

Nintendo annoncerede Wii U tilbage på spilmessen E3 i Los Angeles sidste år, men nu er de så klar med en endelig lancering. Det sker den 30. november i Europa til en pris fra 250 dollar (ca. 1.500 danske kroner), som er for basis-udgaven. Der kommer også en til 350 dollar, som blandt andet vil have mere intern hukommelse. Hvad den danske pris præcis bliver må vi desværre vente med at se.

Smart touch-controller

Begge udgaver vil have den nye GamePad med i prisen, som er en controller med stor touch-skærm. Den specielle controller skulle give spillene mere interaktivitet, hvor man blandt andet kan bruge den til at holde styr på ens indstillinger eller andet, mens spillet stadig kører på fladskærmen. 

Selv er Nintendo ikke sene ude med at mene, at den skal være med til at revolutionere spilindustrien, men konkurrencen er tæt. Ikke mindst for Microsofts kommende Windows 8-integration og Sonys håndholdte Vita, der også kan bruges sammen med den næste Playstation. 

Som et ekstra led har Wii U nu også fået tilføjet nye funktioner som tv-mulighed, så man kan optage programmer direkte fra konsollen, og Nintendo går selv efter at konsollen bliver underholdnings-midtpunktet i alle verdens hjem. 

Skal du have én?