Ny app afslører din iPhone-afhængighed

16x9

<p><em>Foto: Scanpix</em></p> <p>Tjekker du din smartphone, før du står ud af sengen om morgenen?</p>

Foto: Scanpix

Tjekker du din smartphone, før du står ud af sengen om morgenen?

Har du svært ved at holde koncentrationen, når du midt i en samtale modtager sms’er, Facebook-beskeder og emails på telefonen?

Bruger du timer på Facebook, Instagram og Twitter, selvom du egentlig kun havde planer om et øjebliks afbræk fra hverdagen?

LÆS OGSÅ: Test: Er du afhængig af din smartphone?

Kan du svare ja til disse spørgsmål, er du måske afhængig af din smartphone, og så kan den få uger gamle iPhone-app Moment være en hjælpende hånd.

Moment, der er designet til at fremme en sundere balance mellem den virkelige og den virtuelle verden, registrerer, hvor meget tid du bruger på din iPhone hver eneste dag, skriver tech-sitet TechCrunch.

I app’en har du mulighed for selv at sætte begrænsninger for, hvor meget du dagligt må bruge din telefon, og du kan endda få påmindelser, når du nærmer dig dit loft.

LÆS OGSÅ: Tjekker du tit email? Det gør dig dummere

Manden bag app’en hedder Kevin Holesh, og han fortæller via Moments webside, at han udviklede Moment til sig selv, fordi det gik op for ham, hvor meget hans digitale afhængighed gik ud over hans forhold til familiemedlemmer og venner.


Foto: Moment

Løsningen blev Moment, som snarere skal betragtes som en usynlig app end en app, man bruger aktivt. Når du først har fået app’en installeret og sat op, behøver du nemlig aldrig åbne den igen. Derimod kører den i baggrunden og holder automatisk øje med dig og dit forbrug.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Derfor er vi afhængige af internettet

Ifølge Holesh, der selv har skåret sit iPhone-forbrug ned fra 75 til 40 minutter om dagen, er de fleste folk slet ikke klar over, hvor meget tid de rent faktisk bruger med iPhonen i hånden, og der kan app’en være en øjenåbner.

Har du brug for et kærligt skub bagi, kan Moment, der indtil videre kun fås til iOS-enheder, downloades i App Store for 32 kroner… Hvis du tør.