Nu er Apple ikke længere nummer et

16x9

<p><em>Foto: Apples CEO Tim Cook kan umuligt være tilfreds med den nye placering</em></p>

Foto: Apples CEO Tim Cook kan umuligt være tilfreds med den nye placering

Selv om Apple stadig har medvind i de fleste sejl, så kunne noget tyde på, at de er på vej nedad igen efter flere år på toppen. Under alle omstændigheder har de mistet en prestigefyldt førsteplads på Millward Browns liste over verdens mest værdifulde selskaber baseret på brandværdien. 

I stedet er det Google, der nu har overtaget pladsen med en værdi på 159 milliarder dollar. De skubber i stedet Apple ned på andenpladsen, da de nu "kun" kan bryster sig af 148 milliarder dollar, som er et fald på hele 20 procent. 

Robotter og droner mod smartphones og tablets

Mens Google kan bryste sig af droner, robotter og selvkørende biler, så har Apple stadig blot smartphones, laptops og tablets - noget vi allerede har set rigeligt af. 

LÆS OGSÅ: Guldager: De kan blive større end Apple

Det er analyseselskabets Millward Browns årlige og meget prestigefyldte liste, og pladserne bliver bedømt ud for et hav af forskellige faktorer kaldet 'brand dynamics', der beregner selskabernes brand- og markedsværdi. Flere analytikere mener, at Apples fald skyldes den lange kamp i retten mod Samsung, der har skubbet dem ned af listen. 

Listen rummer 100 af de mest værdifulde selskaber i verden, hvor tredjepladsen er IBM, 4. Microsoft, 5. McDonalds, 6. Coca Cola og du kan fange hele listen her.

Interessant nok er Samsung nede på en 29. plads. Og blot til sammenligning så finder vi Facebook helt nede på en 21. plads.

Opdateret kl 11.44: Smårettelser