iWatch kommer i aften: 8 ting du skal forvente dig

16x9
iWatch kommer i aften: 8 ting du skal forvente dig Foto:

<p><em>Foto: Mockup af <a href="http://www.martinhajek.com/almost-there/" target="_blank">Martinhajek.com</a> (<span style="font-size: 13.333333969116

Foto: Mockup af Martinhajek.com (@deplaatjesmaker)

Smartwatches er snart kommet for at blive. Samsung sprøjter ure ud, der både ser flotte ud og som nu også fungerer godt. Ligeledes er både Motorola og LG kommet godt efter det.

Og nu er det så Apples tur med iWatch. Et produkt vi nu har hørt om i et par år, men som vi efter sigende får set første gang her til aften. 

For at kunne give dig overblikket inden, har vi samlet rygterne om hvad det er, Apple egentlig vil have skal sidde på vores håndled. 

Du vil kunne tjekke tiden 

Ja det skulle som sagt være et smartwatch, så regn også med at det kan vise dig klokken. Apples chefdesigner, Jonathan Ive skulle internt have givet udtryk for, at det velkendte ur-land Schweitz vil være i problemer (”Switzerland is fucked”). Vi regner med, at det bliver ur-vildt. 

LÆS OGSÅ: Konkurrenterne ruster sig til kamp mod iWatch

Ingen ved helt hvordan det ser ud

Mens navnet næsten er blevet mejslet i sten efter Apple købte rettighederne til navnet iWatch for et år siden, så ved ingen helt hvordan det vil se ud. Det er noget utraditionelt i forhold til de mange års åbne lækager. Men Apple har denne gang formået at holde tæt om urets design. 

Det kan være rundt, aflangt, tykt eller tyndt. Men de fleste regner med, at det vil kunne sidde på håndledet. Designeren Martin Hajek er kommet med nogle bud gennem de seneste år, men intet er sikkert. 

Det vil holde styr på dit helbred

Urets helt store fokus vil være sundhed og helbred, som vi allerede har set med blandt andet Samsung Gear Fit. Men kilder oplyser, at Apple har gjort en stor dyd ud i at gøre uret så målbart præcist som muligt. 

Det vil være fyldt til randen med sensorer, der kan måle hjerterytmen, blodtrykket, temperaturen, vejret, kalorier, skridt, søvn, men også lufttryk, højde, blodværdier og din huds udsættelse for UV-stråling. 

LÆS OGSÅ: Hvad gemmer Apple bag denne kæmpe kasse?

Det vil være en iPhone-forlængelse

Flere rapporter slår fast, at uret vil kræve en iPhone-forbindelse, som vi også har set med Samsung-familien. Det vil muligvis køre de samme slags apps, som du allerede er vant til fra iPhone. Den vil kunne vise dig notifikationer, når mobilen ringer, får en Snapchat eller du skal læse en mail.

Trådløs opladning og betaling 

Trådløs opladning har længe stået på rygte-dagsordenen, og mens jeg personligt ikke tror på det i forhold til iPhone, så kunne det være en god idé med det lille ur. Hvem gider besværlige ledninger, når man har at gøre med noget så småt som et ur?

Mere sandsynligt er det, at Apple implementerer NFC i deres iPhone. Og hvis de gør det, vil de med al sandsynlighed også gøre det på iWatch. Det gør det nemt at forbinde de to enheder med hinanden.

Det vil også være oplagt med Apples ligeledes berygtede nye betalingssystem. Og hvorfor skulle man grave sin mobil frem og bruge den som betalingsmiddel, når nu man har et intelligent ur til at gøre præcist det samme. 

Det kunne komme i flere størrelser 

Her er der lidt forskellige oplysninger. Men nogle mener at vide, at der kommer to forskellige størrelser på uret. En skærm på 1,3-tommer, der er en anelse mindre end det gennemsnitlige Android Wear, og så et 2,5-tommer, der er så stort som det nye Samsung Gear S. 

Men de fleste står fast på én størrelse, der lyder på mere spiselige 1,5-tommer. 

Ikke kun én pris 

Hvis uret virkelig kommer i flere størrelser, så giver det meget god mening, at det også vil have forskellige prislag. Ifølge Recode, så skulle uret koste omkring 400 dollar (2.300 kroner), når det lander i butikkerne.  

Du kan ikke købe det før næste år 

Årsagen til, at ingen helt ved hvordan uret ser ud, kunne være, at uret slet ikke er i produktion endnu. Et farligt sted for lækager. Apple vil med al sandsynlighed blot vise modellen frem på scenen, men de vil ikke komme ind på nærmere omstændigheder med pris og endelig butikslancering. 

Så regn ikke med at se uret før tidligst næste år, hvor Apple meget vel kunne lave endnu et event, hvor de vil vise deres nye wearables-vision. 

TV 2 Beep-redaktionen dækker traditionen tro Apple-eventen live. Se med på tv2.dk fra klokken 18.30, hvor David Guldager, Tim Frank Andersen og Morten Saxnæs indtager webtv-studiet og guider dig igennem aftenen.

Kilde: The Verge