Hent gratis Photoshop-alternativ nu

Hvorfor betale for Photoshop, når man kan få de fleste funktioner gratis i GIMP?

Hvorfor betale for Photoshop, når man kan få de fleste funktioner gratis i GIMP? Dog vil vi først og fremmest anbefale det til erfarne brugere.

Det gratis fotobehandlingsprogram, GIMP er kommet i en ny version, der blandt andet byder på en ny, forbedret brugerflade, bedre understøttelse af flere skærme, forbedret organisering af layers og redigering af tekst direkte i billeder.

Den nye brugerflade gør det for første gang muligt at samle de mange menuer i ét vindue, en funktion, der længe har været efterspurgt af brugerne, for GIMP har haft en noget stejl læringskurve, for det har indtil nu ikke rigtig lignet andre programmer i opbygningen.

Man skal dog selv aktivere den nye brugerflade under "Vinduer" -> "Tilstand med enkelt vindue".

Tre års udvikling

Den seneste version af GIMP har været tre år undervejs og byder på en lang række større og mindre ændringer, der alle er med til at gøre det til et interessant alternativ til de etablerede spillere på markedet som fx Photoshop.

Programmet opfører sig stadig noget anderledes, end man er vant til (for eksempel skal man vælge "eksporter" og ikke "gem som", hvis man vil gemme i et af de almindelige billedformater), men med lidt øvelse får man faktisk langt de fleste muligheder, man kender fra konkurrenterne. 

Her på redaktionen er der lidt uenighed om GIMPs fortræffeligheder, men mindst halvdelen af os er store fans af det gratis program, så hvis I selv vil have syn for sagen, så er det bare om at hente det her.