Googles computere er nu kommet til Danmark

16x9

<p>Udlandet har længe haft mulighed for at købe og bruge de såkaldte Chromebooks, der er små lette laptops, der kører Googles eget styresystem Chrome

Udlandet har længe haft mulighed for at købe og bruge de såkaldte Chromebooks, der er små lette laptops, der kører Googles eget styresystem Chrome OS. Det er et styresystem, der lever af at være på nettet, og som har en del gratis Google-programmer installeret fra start. 

Men de danske brugere har måtte vente på den officielle lancering af flere årsager. En af dem var at Chromebook ikke understøttede NemIDs Java. Men nu hvor NemID bliver udvidet til mobile enheder via JavaScript, så kan det også bruges på computerne. 

LÆS OGSÅ: NemID på mobilen fra næste uge

Så Google oplyser i dag, at deres Chromebook nu også kan købes herhjemme i Danmark. Det er i første omgang computere fra HP, Toshiba og Acer, men de oplyser, at der vil komme flere producenter og modeller til. 

Se hvad Google selv fremhæver:

* Chromebooks starter op på få sekunder.

* Du kan dele din Chromebook – hver bruger kan oprette sin egen profil, så du kan dele din Chromebook uden at bekymre dig om, at andre brugere kan snage i dine ting.

* Chromebooks leveres med indbyggede, gratis apps, f.eks. Google Docs, Sheets og Slides, som lader dig oprette dokumenter, regneark og præsentationer i realtid, som du samtidig kan dele med andre. Den er også kompatibel med Microsoft Office.

* Chromebooks foretager automatisk backup af dine data online, beskytter dine vigtige ting, og hver ny Chromebook leveres med 100 GB gratis lagerplads.

* Chromebooks ikke brug for antivirussoftware – virusbeskyttelse er allerede indbygget.