Google vil købe spiltv

16x9

<p>Spillere elsker at se andre spille spil. Noget der har betydet, at spiltv-platformen Twitch på få år har oplevet en massiv succes.

Spillere elsker at se andre spille spil. Noget der har betydet, at spiltv-platformen Twitch på få år har oplevet en massiv succes. De kan blære sig af hele 45 millioner månedlige brugere, og 1 millioner af dem uploader en video hver eneste måned. 

Og nu skriver Variety, at Google, der ejer Youtube skulle være på vej med en købsaftale af Twitch for den nette sum af 1 milliard dollar (7,5 milliarder kroner).

Upload og se spil-streams

Twitch er utvivlsomt stedet, hvor spillerne går hen for at se livestreams af spil, og selv om Youtube har prøvet, så er det ikke helt lykkedes på samme manér som med Twitch. Tjenesten tillader brugerne at uploade og se gratis video-streams fra diverse spil, og de kan ses på blandt andet de nye spillekonsoller som Xbox One og Playstation 4.

Og denne nye aftale kan rykke ved tingene for både spil-streaming, eSport og ikke mindst Twitch TV, mener TV 2s spilekspert og vært på Pixel.tv, Thomas Bense.

- Denne nye aftale er rigtig stor, og det er rigtig smart det som Youtube gør. De køber konkurrenten, der har potentiale til at blive kæmpestort for et meget lavt beløb. 1 milliard dollar er ikke meget for Twitch TV, siger han. 

Står for en stor del af den amerikanske båndbredde

Og fremtiden ser lys ud for spilstreaming, slår han fast. 

- Live-streaming har været i fremgang længe og er hele tiden i udvikling, og i takt med de nye konsoller er kommet på gaden og de nye muligheder med Twitch, så vokser dette område helt vildt, siger Thomas Bense, og mener, at købet vil gøre tjenesten og spilstreaming til et større mainstream-begreb. 

I USA står Twitch for 1,35 procent af al båndbredde, der er tre gange højere end sidste år. Til sammenligning står Netflix for 34,2 procent og Youtube beslaglægger 13,2 procent, der er et fald på hele 5,4 procent i forhold til sidste år.