Glem rattet: Nu er Google-bilen her

16x9

<p>Google vil transportere dig et godt stykke ind i fremtiden med deres nye førerløse biler, der uden rat eller pedaler kan køre dig rundt i gaderne.

Google vil transportere dig et godt stykke ind i fremtiden med deres nye førerløse biler, der uden rat eller pedaler kan køre dig rundt i gaderne. Tirsdag annoncerede de deres prototype for omverdenen.

De har længe arbejdet på konceptet, en førerløs bil, der også har kørt rundt i San Franciscos gader i et godt stykke tid. Men de nye prototyper har fået et nyt design, der har plads til to personer. 

LÆS OGSÅ: Robotbilen registrerer selv cigaretskodder

Planen er, at sætte 100 af disse små Playmobil-biler løs i gaderne her til sommer, og som Google-chefen Sergey Brin kunne fortælle, så har man fokuseret på sikkerheden. Faktisk skulle den være langt mere sikker end en almindelig bil, forsikrer Brin, eftersom der er plads til langt flere sensorer og lignende på grund af det manglende rat.

Der er dog stadig en stor stopknap i bilen, hvis nu noget skulle gå galt. Google lod et hav af testpersoner prøve bilen, og flere af dem fortalte næsten, at det var som en tur i en forlystelse. 

Bilen kører da også indtil kun op til 40 km/t, men der arbejdes på at levere biler, der kan kører helt op til 160 km/t, når Google har testet sikkerheden nok på bilerne. Og ifølge Google kunne fremtiden meget vel bringe bilerne ud på motorvejen, så du kan suse til arbejde lænet behageligt tilbage i et blødt sæde. 

LÆS OGSÅ: Nu kan du opleve førerløse biler på gaderne

Og hvis alt går vel, så tyder noget på, at vi ikke behøver at vente alt for længe før det vil ske. 

- Inden for et par år, vil vi - hvis vi har passeret de sikkerhedsmæssige målinger, vi har har sat op, og som skal være betydeligt mere sikre end en menneskelig chauffør - have dem på vejen, sagde Sergey Brin til Recodes konference.