Disse apps sluger din strøm

Det amerikanske teleselskab Verizon har udgivet en liste over de apps, som de selv kalder ’High Risk’.

Det amerikanske teleselskab Verizon har udgivet en liste over de apps, som de selv kalder ’High Risk’. En liste, hvor de Android-apps som tømmer din strøm vildt hurtigt, eller om de suger relativt meget data.

Tre af de værste på Verizons liste er Asphalt: 7, Draw Something og Need for Speed: Most Wanted. Sidstnævnte vil tømme din telefon for strøm 4.5 gange så hurtigere end normalt.

Hele Verizons liste kan ses her.

Alle de nævnte apps er spil, hvor nogle kræver forståeligt meget strøm, som for eksempel det flotte racer-spil Asphalt: 7, har de alle den funktion, at de ikke slukker automatisk for skærmen efter noget tid. Det vil sige, at hvis man har lagt den fra sig med den tro, at skærmen slukker automatisk som sædvanlig, så forsvinder strømmen.

Reklamer tager 75 procent

Det er ikke alene de store tunge spil og apps, som alene sluger din strøm. Faktisk er reklamerne i apps’ne ofte så dårligt kodet, at de kan trække hele 75 procent af den strøm en app måtte bruge. Det opdagede et forskerhold fra Purdue Univercity og Microsoft sidste år. Apps som Angry Bird Free er gratis, fordi at de i stedet tjener penge på reklamer, som bliver vist i appen, og det trækker som sagt på strømmen.

På Android-telefoner kan man selv holde øje med sit batteriforbrug. I ’Instillinger’ kan du finde fanen ’Batteri’, hvor du kan følge dit strømforbrug.  

Der er utallige apps derude på både iPhone og Androids marked. Har i oplevet nogle apps, som dræner jeres telefoner for strøm?