Danske tvillinger oplever stor udenlandsk app-succes

16x9

<p class="p1">De unge udviklere pibler frem i øjeblikket.

De unge udviklere pibler frem i øjeblikket. Nogle med mere succes end andre, som eksempelvis de to danske tvillinger, Rune og Andreas Mehlsen på 19 år. De har lavet app’en Wordbase i selskab med udviklerteamet Robocat og Aller.  

Og den klarer sig forrygende, hvis man kigger på placeringen i App Store. For i den amerikanske del af app-butikken, der må siges, at være den vigtigste og største, lå drengenes app nummer 1 i ordspils-kategorien i sidste uge. Ligeledes blev de fremhævet af Apple i App Store som et af de bedste nye spil, der gjorde at de pludselig fik et kæmpe gennembrud på app-fronten. 

LÆS OGSÅ: Ung app-stjerne: 18-årig hædret af Apple

- Det er skægt. Det hele begyndte for et år siden, da vi sad i stuen og bare ville lave et sjovt spil. I dag går det virkelig stærkt, fortæller Andreas Mehlsen. 

Stort at ramme det amerikanske marked 

I sidste uge alene fik Wordbase 120.000 nye aktive brugere, og råder i dag over en halv million brugere over hele verdenen.  

Og netop dét at ramme så stort og godt igennem på den amerikanske App Store, er en stor ting for tvillingerne. 

- USA er jo det store land, og stedet man skal ramme, hvis man rigtig vil slå igennem. Det er en stor ære for os, at blive fremhævet af Apple. Nu vil vi så fokusere på, at udvide spillet og komme med flere fede funktioner, fortæller de begge ivrigt til tv2.dk 

Aller går efter det globale hit 

Og hos Aller er man mindst lige så begejstrede for tvillingernes og Wordbase’s succes. Her har man længe gået og ruget på den gode idé, der ville kunne klare sig godt globalt.  

LÆS OGSÅ: Elever udvikler app: Storhitter i App Store

- Aller har længe været stærke i Norden, men tiderne kalder nu på, at man kommer ud globalt og laver digitale produkter, som alle kan være glade for. Vi har nu vendt blikket mod verden, så det er da rigtigt stort, at vi har fået et globalt hit på hænderne, fortæller Jan Krog Henningsen, udviklingschef hos Aller Innovation.  

Og selv om der blot er tale om en enkel app, så er der respekt at spore hos udviklingschefen.  

- Vi har at gøre med nogle meget kreative tvillinger, som har en masse andre spændende ideer vi vil kigge på. Erfaringer viser samtidig, at hvis man får et globalt hit, som denne app, så er der alvorligt mange penge at hente. Så vi har stor respekt for en app som Wordbase. Vores ambition er at lave flere apps, spil og andre digitale produkter til hele verdenen, slår Jan Krog Henningsen fast. 

Unge er digitale fra fødslen

Rune og Andreas er ikke de eneste unge app-udviklere på markedet. I øjeblikket svømmer udviklingen næsten over med innovative og kreative unge mennesker, der med ideer og apps, formår at ramme stort. 

Noget man også oplever hos Allers innovations-afdeling, der fokuserer på den gode idé, og her får de rigtig mange ideer ind fra de helt unge mennesker, fortæller Jan Krog Henningsen. 

- De unge er jo i dag digitale fra fødslen. De er født ind i en online verden, hvor alle er forbundne med hinanden. De har ikke de samme grænser, som os andre, der har måtte adoptere den digitale forståelse.