Dansk babe indtager verdens største computerspil

Sangerinden Sisse Marie glæder sig i øjeblikket over, at hun har fået sin sang 'Paralyzed' med i computerspillet The Sims Seasons.The Sims er lige i ø

Sangerinden Sisse Marie glæder sig i øjeblikket over, at hun har fået sin sang 'Paralyzed' med i computerspillet The Sims Seasons.

The Sims er lige i øjeblikket verdens største computerspil med over 140 millioner solgte eksemplarer, så derfor kan det meget vel være det helt store gennembrud for den danske babe.

- Jeg er super glad for at få min sang 'Paralyzed' med i The Sims-spillet, da jeg ønsker at nå ud til som mange som muligt med min musik. Jeg har, foruden mine udgivelser, turneret i både Danmark, Asien, Europa og USA, men der altså begrænsninger for, hvor mange steder jeg kan nå at være fysisk. Sangen i The Sims giver mig derfor mulighed for at ramme mennesker, som jeg ikke nødvendigvis havde regnet med at nå ud til, siger Sisse Marie, der også er designet som en figur i spillet.

Sangen er indspillet på det konstruerede sprog Simlish, og Sisse Marie følger store navne som blandt andre Depeche Mode, Katy Perry og Lily Allen, der alle tidligere har sunget Simlish.

Musik – en interaktiv oplevelse

Computerspil har den fordel, at musikken knyttes til en interaktiv oplevelse, der gør at sangene bliver husket. Derfor arbejder verdens spiludviklere målrettet med at finde musik, der passer til spillets følelse og historie.

- Vi vælger altid musik, der kan give en endnu bedre spiloplevelse. Man skal få lyst til at køre stærkere, hoppe længere, skyde bedre og spille bedre virtuelt fodbold. Musikken skal være så frisk og kreativ at spilleren ikke kun opdager nye bands gennem spillene, men også husker den gode spiloplevelser, når de hører musikken bagefter, siger Jakob Meng fra EA, som står bag The Sims.

- Computerspil er et af de vigtigste gennembrud for musikindustrien på linje med bilradioen, walkmanen og musikvideoen. Computerspil er det nye MTV, og spillekonsoller er sammen med smartphones de nye musikbutikker.

The Sims Seasons (The Sims Årstider på dansk) udkommer i dag, torsdag den 15. november. 'Paralyzed', som Sisse Marie har lavet sammen med producerne TooManyLeftHands og Jay Adams, kan desuden købes på iTunes og streames fra Spotify og Wimp.