Se kort: Her er boligerne vurderet for højt

16x9

Se, om husene i din kommune i gennemsnit er vurderet for højt eller for lavt af SKAT

Rigsrevisionen har offentliggjort en rapport, der kritiserer SKAT samt de i alt seks skatteministre, der siden 2003 har haft ansvaret for den offentlige ejendomsvurdering.

Ifølge Rigsrevisionen var den offentlige vurdering i tre ud af fire boliger i 2011 sat enten for højt eller for lavt.

At de offentlige vurderinger ikke nødvendigvis har stemt overens med husenes værdi på markedet i de seneste år er dog ikke nyt. Boliga lavede i januar måned en statistik, der sammenligner den gennemsnitlige salgspris på solgte boliger i alle landets kommuner med kommunernes gennemsnitlige ejendomsvurderinger.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på huse solgt i 2011 og 2012 var 13.424 kr., men den offentlige vurdering af husene var kun på 12.459 kr. per kvadratmeter.

Det er altså en vurdering, der ligger 7,2 procent lavere end den gennemsnitlige salgspris på de 47.757 boliger, der blev solgt i perioden.

Men det tal dækker over nogle voldsomme forskelle, viser statistiken fra Boliga.

Heldige i Esbjerg
I Esbjerg Kommune var den offentlige vurdering således 15,3 procent lavere, end ejendommene i byen i gennemsnit blev solgt til.

Vejen (-14,5 procent), Fredericia (-14,4 procent) og Aalborg Kommune (-14,3 procent) følger efter på listen.

Uheldige på Lolland
I Lolland Kommune har det offentlige derimod vurderet boligerne hele 19,8 procent højere, end de i gennemsnit er blevet solgt til i 2011 og 2012.

Efter Lolland kommer Lemvig (14,6 procent for høje vurderinger), Vordingborg (11,6 procent), Kalundborg (10 procent) og Gulborgsund Kommune (9,3 procent).

Se også, hvor høje kommuneskatterne er i alle landets kommuner via linket 'Kort: Så meget skal du betale i boligskat i 2013' oppe til højre i artiklen.

På kortet foroven kan du se, hvor mange boliger der blev solgt i de enkelte kommuner i 2011 og 2012, hvad den gennemsnitlige salgspris per kvadratmeter var, hvad den gennemsnitlige vurderingspris per kvadratmeter var, og hvor meget de offentlige vurderinger lå over eller under salgspriserne i perioden målt i procent.

Desto mørkere kommunen fremstår på kortet, desto højere er den gennemsnitlige offentlige vurdering af boligerne i kommunen.

Kortdata er leveret i samarbejde med microformats.dk. Information om landets kommuner er fra Boliga.

Er din offentlige ejendomsvurdering forkert, så vil vi gerne i kontakt med dig. Udfyld formularen herunder