Sandberg tiltalt for narkohandel

16x9

"Sandberg sniffede 30 gram kokain på én nat," hævder AK81'ere

Det fremtrædende medlem af rockerklub­ben Hells Angels, Brian Sandberg er tiltalt for at være i besiddelse af narko med henblik på at sælge det videre. Det bekræfter hans advokat, Gitte Juul Jensen.

"Brian Sandberg nægter sig skyldig i anklagen"," siger hun.

Sandberg er tiltalt for at besidde 30 gram kokain med henblik på videresalg. Tiltalen er udløst af en større narko­sag mod to medlemmer af støttegruppen AK81, der begge er dømt for omfattende handel med narkotika.

Aflyttede telefoner
Politiet aflyttede gennem længere tid de to rockerlærlinges telefoner, og af telefonsamtalerne fremgik det, at de to på flere tidspunkter solgte kokain til Brian Sandberg.

Kokain-leverancen foregik over to døgn 7.- 8. december 2008, kort efter Brian Sandberg var ophørt med at være livvagt for storsvindleren Stein Bagger. Et job med en månedsløn på 200.000 kr.

De to AK81'ere solgte kokainen til ham for 12.000 kr. Overdragelsen fandt dels sted på hans daværende bopæl i Tuborg Havn, og dels på en række restauranter og diskoteker i København, herunder kendis-diskoteket Nasa.

Sniffede 30 gram på en nat
Under retssagen hævdede de to AK81'ere, at Brian Sandberg og hans venner sniffede samtlige 30 gram på en enkelt nat. Men anklagemyndigheden fastholder, at kokainen var beregnet på videresalg.

"Han er tiltalt for at have købt 30 gram kokain med henblik på videreoverdragelse", oplyser politiadvokat Jens Rasmussen fra Københavns Politi.

Straffen for narkohandel i den størrelsesorden er typisk fire år for en ustraffet person, men for Brian Sandberg kan straffen blive hårdere. I 1991 idømte retten i Slagelse Brian Sandberg syv års fængsel for handel med amfetamin, og den gamle dom kan føre til en skærpet strafudmåling, hvis Sandberg bliver dømt.