Riis-sponsor efterlyst af Interpol

16x9

Selskabet IT Factory - der fra 1. janu­ar er en af hovedsponsorerne bag Bjar­ne Riis' cykelhold Team CSC Saxo Bank - er blevet erklæret konkurs af virksomhedens bestyrelsesformand og medejer Asger Jensby.

Virksomhedens direktør Stein Bagger er efterlyst af Interpol for omfattende og systematisk økonomisk bedrageri for mindst en halv milliard kroner. Stein Bagger er forsvundet efter at være taget på en forretnings­rejse til Dubai. Det er ifølge TV 2 NEWS Stein Baggers kone, der har anmeldt sin mands forsvinden til Asger Jensby.

Asger Jensby fik efter et opkald fra Baggers kone, Anette Uttenthal, virksomhedens regnskaber og fandt så store huller, at han er til morgen har indgivet konkursbegæring.

Konsekvenser for Riis
Konkursen og efterlysningen af Stein Bagger kommer som et chok, fordi IT Factory for få dage siden annoncerede et forventet overskud på 420 millioner kroner i 2008. Virksomheden, der har 139 ansatte, havde sidste år en bruttoomsætning på 846 millioner kroner.

Ejer af cykelholdet Team CSC Saxo Bank, Bjarne Riis, vil ikke på nuværende tidspunkt kommentere IT Factorys konkurs, men cykelholdets anden hovedsponsor, Saxo Bank, har meldt ud, at banken ikke er interesseret i at være enesponsor, siger direktør Kim Fournais.

Der er pressemøde klokken 11.30.

nyhederne.tv2.dk følger sagen...