Rigsrevisionen skal se på høreapparater

16x9

Rigsrevisionen skal nu vurdere, om der er grundlag for en tilbundsgående undersøgelse af, om de offentlige tilskud har været for høje til de mange danskere, der har fået høreapparater betalt af det offentlige.

Det skriver Politiken torsdag.

Det sker, efter at sundhedsminister Bertel Haarder (V) i TV 2-programmet 'Operation X' har erkendt, at der har fundet overbetaling sted til de danske høreklinikker.

Statsrevisor Mogens Lykketoft (S) beder derfor Rigsrevisionen om at lave et notat om sagen. Når statsrevisorerne ønsker noget undersøgt til bunds, er et notat første del af processen.

"Sagen med høreapparaterne er præcis samme tema, som vi nu har diskuteret i stor omfang med privathospitalerne. Har man hos private købt en ydelse for dyrt, som man kunne have fået billigere, kunne man dermed have sparet skatteyderne nogle penge"," siger Mogens Lykketoft til Politiken torsdag.

Også statsrevisor Henrik Thorup (DF) støtter, at Rigsrevisionen går ind i sagen.

"Det er væsentligt, at vi får undersøgt, hvad det offentlige får for de penge, man giver ud. Desuden ved vi, at der er nogle brodne kar i branchen, der henviser patienter til deres egen forretning. Det skal med i undersøgelsen"," siger Henrik Thorup til Politiken torsdag.