R styrtdykker mod spærregrænsen

16x9

De Radikale fort-sætter dramatisk nedtur mod spærregrænsen og får kun 2,4 procent i ny menings-måling

De Radikale fortsætter styrtdykket mod spærregrænsen i en ny meningsmåling, som Catinét har foretaget for Ritzau.

Med en vælgeropbakning på blot 2,4 procent går partiet således 0,5 procentpoint tilbage i forhold til en Catinétmåling for blot 14 dage siden. Ved folketingsvalget den 13. november 2007 fik partiet 5,1 procent af stemmerne, og dermed er den nye måling med til at cementere partiets dramatiske nedtur mod spærregrænsen, der er på to procent. Hvis der var valg i dag, ville De Radikale blot få fire mandater i Folketinget.

Det er mere end en halvering i forhold til de ni mandater, partiet fik ved valget i 2007. Og det blev i forvejen betragtet som et dårligt valg for partiet.

Målingen er foretaget, efter at VK-regeringen i tirsdags fremlagde sit udspil til en skattereform. Og i den uge, hvor forhandlingerne har kørt, er det især de to store partier, Venstre og Socialdemokraterne, der går frem i den nye måling i forhold til for 14 dage siden. Både De Konservative og SF har tabt terræn de seneste par uger, viser målingen.

Lige som i målingen for 14 dage siden står rød blok til 89 mandater, mens VKO-partierne i blå blok står til 86 mandater, hvis der var valg nu.