Naboer kæmper mod privat fixerum i kælder

Frygten for brugte kanyler og handel med stoffer får nu beboerne i en ejerforening på Vesterbro i København til at true en entreprenør med fogedretten.

Beboerne vil have stoppet planerne om Danmarks første private fixerum for narkomaner, som skal ligge i ejerforeningens kælder på Reventlowsgade i København.

Ifølge beboerne strider fixerummet mod lokalplanen, og ejerforeningen har heller ikke godkendt en lejekontrakt, der giver lov til at oprette et fixerum, lyder det.

- Juraen er klart på ejendommens side og stopper initiativtagerne ikke projektet straks, beder vi fogedretten nedlægge forbud mod projektet, siger Carsten Mai, der repræsenterer ejerlejlighederne i ejendommen.

Ud over fogedforbuddet har beboerne bedt Københavns Kommune om at nedlægge påbud mod fixerummet.

Bag projektet står blandt andre den omstridte rigmand og byggematador Anders Moesgaard. Han kalder fixerummet, som efter planen skal åbne 1. marts, et forsøg på at udvise social ansvarlighed.

På Rådhuset vil hverken S eller SF dog støtte fixerummet. Socialordfører Lars Aslan Rasmussen (S) kalder projektet "dybt uansvarligt" og mener, det skader kampen for ordentlige fixerum, fordi der blandt andet ikke er tilknyttet faguddannet personale.

- Det er på alle måder glædeligt, hvis fixerummet bliver stoppet. Folkene bag projektet er dybt utroværdige og har tidligere stået bag mislykkede projekter, siger Lars Aslan Rasmussen.

Han henviser her til Michael Lodberg Olsen, som ifølge Lars Aslan Rasmussen, brugte 800.000 kroner for meget af kommunens penge, da han stod i spidsen for Cafe Dugnad, som også var et tilbud til narkomaner.