Japan: Fra 110 til 21 efterskælv

16x9

Japan bliver stadig ramt af kraftige jordskælv, men antallet er faldet markant siden det store

Efter det store jordskælv, der målte 9.0 på richterskalaen, ud for den japanske ø Honshus kyst i fredags, er Japan blevet ramt af flere hundrede efterskælv på over 5 richter.

Selv om Japan så sent som for cirka 2,5 time siden (kl. 07.29 dansk tid) blev ramt af endnu et kraftigt efterskælv målt til 5,8 richter, er antallet af efterskælv faldet markant siden i fredags.

Det viser tal fra det statslige, amerikanske center USGS, som registrerer jordskælv over hele verden.

Ramt af 21 efterskælv i går
På dagen for det store jordskælv, der ramte klokken 07.46 dansk tid, blev Japan ramt af i alt 111 efterskælv på over 5,0 richter. Det svarer i gennemsnit til cirka 4,6 efterskælv i timen.

Dagen efter det katastrofale jordskælv lød antallet på 68 efterskælv, men i går tirsdag blev Japan rystet af "kun" 21 efterskælv, hvor det mest kraftige blev målt til 6,2 richter. Det svarer i gennemsnit til cirka 0,9 jordskælv i timen.

Institut advarede om nye store jordskælv
Selv om de værste skælv indtil videre ser ud til at være overstået, advarede Japans Meteorologiske Institut i søndags om nye kraftige jordskælv.

Ifølge instituttet var der 70 procents risiko for, at et jordskælv ville ramme landet inden for de næste tre dage, og at jordskælvet ville være omkring 7,0 på richterskalaen.

Tallene fra USGS viser også, at Japan blev rystet af 14 jordskælv i dagene op til det store jordskælv på 9,0 richter i fredags - det kraftigste blev målt til 6,1 richter og ramte onsdag i sidste uge klokken 19.16 dansk tid.