Karrieren knækker på udlandsophold

16x9

Hver 3. akademiker mener, udlandsophold skader karrieren

Ude godt - men hjemme bedst. Sådan lyder ordsproget, men det er ikke nødvendigvis sandt for landets djøf'ere. Mange akademikere, synes det er svært at fortsætte karrieren efter et ophold i udlandet.

Kufferten fuld af erfaringer og et finpudset engelsk eller andet sprog er ikke automatisk noget, som virksomhederne herhjemme belønner. Det viser en helt ny undersøgelse fra fagforbundet DJØF, som bygger på svar fra 380 jurister og økonomer med en international karriere.

Mellem 13 og 31 procent af de hjemvendte akademikere svarer, at de har oplevet et karrieretilbageslag, i forbindelse med at de vendte tilbage til det danske arbejdsmarked, skriver business.dk.

- Mange virksomheder ved godt, hvilke opgaver de udstationerer folk til, men de aner ikke, hvordan virksomheden vil bruge deres kompetencer, når de vender hjem igen. Det betyder, at juristerne og økonomerne går glip af det karriere- og lønløft, som mange burde opleve efter en årrække i udlandet, siger Finn Borch Andersen, formand for DJØF.

Det ser i øvrigt værst ud for de erfarne jurister, økonomer og samfundsfaglige eksperter. Mens de nyuddannede oplever færre barrierer i forhold til at bygge videre på karrieren hjemme i Danmark.