Mærsk mere åben, lover Smedegaard

16x9

Mærsks nye topchef har ikke tænkt sig at lave om på sig selv

Ny topchef hos A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, varsler mere åbenhed: Det er simpelthen naturgivent, sagde han efter ti minutter i jobbet.

A.P. Møller-Mærsk er på vej mod nye tider. Mandag morgen tiltrådte den nye topchef Nils Smedegaard Andersen, og efter ti minutter i jobbet sagde han i et kort interview med pressen, at det er "naturgivent", at virksomheder åbner sig mere op.

- Jeg synes, at virksomheden er på vej mod større åbenhed, og den udvikling vil fortsætte. Det er simpelthen naturgivent, tror jeg, at erhvervsvirksomheder åbner sig mere op. Og det vil vi også gøre, men vi vil selvfølgelig gøre det i et tempo, der passer os, sagde 49-årige Nils Smedegaard Andersen foran sin nye arbejdsplads på Esplanaden.

På spørgsmålet om, hvad det er for en topchef A.P. Møller-Mærsk får, svarede Nils Smedegaard Andersen:

- Jeg tror, det bliver den topchef, man også har set hos Carlsberg, som er Nils. Man laver sig jo ikke om, fordi man skifter job. Så det bliver nok nogenlunde den samme.

Nils Smedegaard Andersen ser det som sin største opgave at sikre en langsigtet og positiv udvikling for A.P. Møller-Mærsk på alle områder. Ikke mindst skal containerforretningen tjene flere penge.

- Min største opgave bliver jo at skabe en langsigtet og positiv udvikling for virksomheden, og så skal jeg selvfølgelig hjælpe containerteamet med at forbedre driften der. Selvfølgelige skal vi tjene penge, det er det, det går ud på, sagde Nils Smedegaard Andersen, der afløser Jess Søderberg på posten.

/Ritzau/