Råd: Ikke nok opsyn ved stranden

16x9

Ni badeulykker på kort tid får Rådet for større Bade-sikkerhed til at efterlyse handling

Trods det dårlige sommervejr er ikke færre end ni turister druknet ved ba­deulykker i Danmark bare i den seneste uge, skriver Berlingske Tidende. Det får Rådet for Større Badesikkerhed til at rette en kraftig kritik mod indsat­sen på livredningsområdet i Danmark:

"De farligste badesteder er der, hvor der ikke er opsyn. Derfor skal vi se at komme i gang med at lave en lands­dækkende livredderorganisation, så man har livredderstationer stående kontinu­erligt med 10-15 kilometers afstand på de danske strande," siger formanden gennem 24 år Michael B. Aller.

Livredderstation fra juli til august
Det største område med en organiseret livreddertjeneste er langs den nord­sjællandske kyst mellem Espergærde og Hundested.

Her har region Hovedstaden sammen med tre storkommuner langs kysten oprettet Den Nordsjællandske Kystlivrednings­tjeneste, der har 20 fast bemandede livredderstationer på strandene i perioden 19. juni til 19. august.

Der findes ingen officiel landsdækken­de statistik for drukneulykker i dan­ske farvande, men at dømme efter avise­rnes omtaler er mindst 15 mennesker druknet herhjemme siden nytår.