Analytiker om Mærsk: En magtdemonstration

Overraskende flot. En magtdemonstration. Sådan lyder de superlativerne, der vælter ned over Danmarks største virksomhed A.P. Møller - Mærsk efter at selskabet onsdag morgen har aflagt regnskab for første kvartal.

Kommentatorer og analytikere lader superlativerne vælte ned over A.P. Møller - Mærsk efter at Danmarks største virksomhed onsdag morgen har aflagt regnskab for første kvartal.

- Det er overraskende flot. Det er kun to en halv måned siden, topchef Niels Smedegaard Andersen sagde, at regnskabet ville være på linje med sidste år. Når man tænker på, hvad der er sket i den globale økonomi siden, så var der ikke umiddelbart noget, der skulle få analytikerne til at tro, at der skylle komme en opjustering. Men det kom der så alligevel, siger erhvervskommentator Leif Beck Fallesen til TV 2.

Også analytiker i den maritime analysevirksomhed SeaIntel Lars Jensen er særligt positiv i forhold til det største forretningsben Mærsk Line.

- Det er en flot magtdemonstration fra Mærsk Line i forhold til at cementere, at man er foran alle konkurrenter i industrien, hvor de fleste stadig ligger og styrtbløder ude på gaden.

I indslaget ovenfor kan du også se kommentatoren og analytikeren kommentere på resultaterne i Mærsks olieafdeling.

Du kan læse mere om regnskabet fra A.P. Møller - Mærsk ved at klikke på linket i linkboksen til højre.

-