Nye børnemønter ser dagens lys

16x9
Børnemønt Foto:

Nationalbanken har løftet sløret for en ny ikke helt almindelig møntsamling.

Endnu en i rækken af de populære børnemønt-samlinger, som udgives af Den Kongelige Mønt, har ramt gaden, lyder beskeden fra Nationalbanken.

Selve møntsættet udkom mandag i et nyt design med en historie om en kær bamse og hans venner.

Tanken er, at man kan give mønten i dåbsgave sammen med et lille hæfte, hvori man kan skrive oplysninger om barnets navn, fødselsdag, dåbsdag osv. - en gave, der gennem årene har vakt stor interesse blandt danskerne, skriver Nationalbanken i en meddelelse.

Møntserien er præget i 2014 og består således af en 50-øre og én 1-, 2-, 5-, 10- og 20-krone. Derudover medfølger "kronen på værket": En medalje.

Hornbiller, trolde og kronhjorte - flere væsner og dyr har siden 2006, hvor den første møntsamling så dagens lys, præget den Kongelige Mønts børnemønt-medalje, og i år præger et nyt motiv møntens ene side: En bamsepote og en skattekiste.

Både selve møntsættet og medaljen er designet af Danmarks Nationalbank.

Mønterne fra 2009 og 2010 er for længst udsolgt, står der på den Kongelige Mønts hjemmeside. Det samme gælder børnemønterne fra 2006 og 2008.

Møntsamlingen kan købes i nogle pengeinstitutter, hos visse mønthandlere samt i Danmarks Nationalbank, oplyser Nationalbanken.

Om man får fuld valuta for pengene, må man selv vurdere: Prisen for de seks mønter og medaljen er 225 kroner.