Prisen for et kirkebryllup faldet 40.000 kr

16x9

Danskerne bruger omkring 40.000 kroner mindre på et kirkebryllup end for to år siden. Kirkebrylluppet er dog stadig markant dyrere end et bryllup med startsnor på rådhuset.

67.900 kroner. Det er den samlede pris for et bryllup, der starter i kirken. Et markant fald i forhold til 2011, hvor prisen lød på 108.700 kroner.

Det viser en undersøgelse fra Penge & Pensionspanelet.

Et bryllup, der er startet på rådhuset, er markant billigere end det i kirken. Rådhusbrylluppet koster i gennemsnit 22.700 kroner, viser undersøgelsen.

Forsker: Mange har ventet med bryllup
Det betyder, at et gennemsnitligt bryllup i Danmark koster 45.000 kroner. Det er en prisnedgang på 16.000 kroner i forhold til den gennemsnitlige pris i 2011.

Hos Instituttet for fremtidsforskning peger seniorforsker Klaus Æ. Mogensen på, at mange muligvis har udskudt brylluppet under krisen. Og når de så vælger at gifte sig nu, gør de det billigere.

- Mange par har formentlig ventet med at gifte sig, fordi de havde stor gæld under krisen, siger Klaus Æ. Mogensen til tv2.dk.

Forsker: Brudepar er realistiske
Han peger ligeledes på, at mange er realistiske om, at parforholdet ikke nødvendigvis holder, blot fordi man får papir på hinanden.

- Der er mange par, der har en fornemmelse af, at det ikke holder hele livet, siger han og angiver dette som en mulig årsag til, at beløbene, vi bruger, er faldet, siger han.

Kollegaen ved Instituttet for Fremtidsforskning, sociolog og fremtidsforsker Erica Skafdrup, peger på, at det i højere grad er de nære ting, der er i fokus i forhold til tidligere.

- Efter krisen er vi kommet tættere på de værdier, der giver mening for os, siger hun.

Vi dropper de fine biler
Undersøgelsen fra Penge- og Pensionspanelet viser, at de danske brudepar blandt andet bruger færre penge på afhentning i fine biler som Rolls Royce ligesom der er skåret kraftigt i de 6-etagers bryllupskager.

Desuden viser undersøgelsen, at der er flest unge mellem 18 og 29 år, der låner penge for at afholde brylluppet.