Fogedret: Tele2 skal lukke for AllofMP3

16x9

Balladen om den russiske hjemmeside AllofMP3, der sælger musik download til discountpriser, får nu konsekvenser for teleselskabet Tele2.

Pladeselskaberne har længe raset over det russiske selskabs metoder - de mener, at musiksalget sker helt uden tilladelse fra ophavsmændene.

Det mener Københavns Fogedret også, og gik derfor ind i sagen.

Dagens dom betyder, at Tele2 lukke ned for deres kunders adgang til den russiske hjemmeside.

At det lige blev Tele2 er lidt af en tilfældighed. Det kunne i sagens natur have været TDC eller en anden af de store Intetnetudbydere.

Musikbranchen jubler

Pladeselskabernes internationale brancheorganisations afdeling i Danmark, IFPI, er ligeglad hvem, retten tog fat i først.

Her hilser de bare afgørelsen velkommen. De anser den nemlig for at være den første af mange;

- AllofMP3 er en ulovlig tjeneste, som snyder kunstnere og producenter for millioner af kroner årligt. Med dagens afgørelse kan vi omsider få sat en effektiv stopper for en af de mest provokerende pirattjenesters aktiviteter her i landet, siger Jens-Otto Paludan, formand for IFPI, til Ritzau.

De andre skal også lukke adgangen

IFPI Danmark vil nu, med Fogedrettens principielle kendelse i hånden, tage kontakt til samtlige danske internet-udbydere med krav om, at de også lukker af for adgangen til AllofMP3.

Tele2 mener, dommen indvarsler en forkert proces, der ender med indførelsen et Internetpoliti. Derfor har selskabet besluttet sig for at kære kendelsen.