Kræver undersøgelse af skattebetalt limo-kørsel

16x9

Statsrevisorerne krøver en kulegravning af tidligere rigsrevisor Henrik Otbos brug af skattebetalt limousinekørsel

Normalt står Rigsrevisionen for undersøgelser om misbrug af offentlige midler, men i denne sag er det den tidligere rigsrevisor selv, der skal undersøges - af statsrevisorerne. Og det er aldrig sket før.

Otbo har siden en knæskade tilbage i 2007 ladet sig befordre i en limousine i arbejdsmæssigt øjemed til et skattebetalt beløb på 252.000.

Limousine til restauranten
Den nuværende danske rigsrevisor, Annie Nørskov, udtalte i går, at hendes forgængers limousinekørsel var i orden, da rigsrevisoren skulle kunne arbejde i bilen.

Samme melding lyder nu fra statsrevisor og S-gruppeformand Mogens Jensen. Til gengæld har de konkrete tilfælde af limousine-brug, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, fået ham til at kræve en undersøgelse.

"Der kan være fornuft i, at rigsrevisor har haft adgang til en vis limousinekørsel i forbindelse med knæoperationer. Men de konkrete eksempler som Ekstra Bladet kan berette om, gør, at statsrevisorerne ønsker en nærmere redegørelse om den tidligere rigsrevisors limousinekørsel," siger Mogens Jensen til Ekstra Bladet.

Henrik Otbo har bl.a. ladet sig fragte frem og tilbage fra hjemmet i Farum til lufthavnen i Kastrup i limousine med chauffør, ligesom han på én dag kørte i limousine for 4050 kr. ved at lade sig køre til Kroghs Fiskerestaurant 1,5 km fra Otbos hjem og lade limousinen vente i tre timer, til han havde spist færdig.