Undskyldningsbrevet fra Ahmed Akkari

16x9
Ahmed Akkari Foto:

I et åbent brev til Naser Khader undskylder Akkari sine udtalelser. Læs brevet her

Den danske imam Ahmed Akkari, som for tiden er til en konference i Bahrain, har i dag udsendt et åbent brev. Efter det er kommet frem, at Ahmed Akkari har sagt, at den radikale Naser Khader burde bombes, hvis han blev minister, har flere danske politikere har reageret.

I et åbent brev til Naser Khader undskylder han udtalelserne, og kalder dem for en grovkornet spøg. Her er brevets fulde ordlyd.

Pressemeddelelse og åbent brev til Nasser Khader

Ingen trussel mod Naser Khader

Jeg har erfaret, at en optagelse foretaget med skjult kamera har givet anledning til en voldsom diskussion i medierne i Danmark.

Optagelsen blev foretaget, mens vi sad en gruppe mennesker i muntert lag og talte sammen. Stemningen var løs og fri, og der blev fyret jokes af. I denne stemning og ånd sagde jeg det, som nu er blevet forstået som en trussel mod Naser Khader.

Jeg vil gerne understrege, at der på ingen måde var en alvorlig hensigt i min udtalelse, og at Naser Khader naturligvis ikke skal føle sig truet af mig. Det var udelukkende sagt som en spøg, og jeg kan her i bakspejlet godt se, at det måske var en malplaceret og lidt for grovkornet spøg.

I Danmark er der en tradition for humor, sarkasme, ironi og spøg, og jeg har ofte hørt lignende spøgefulde bemærkninger fra mange forskellige sider. Ikke kun fra muslimer.

Både jeg og andre muslimer i Danmark har altid haft en holdning til Naser Khader og hans politiske karriere, at når vi føler, at vi skal i opposition til ham, gør vi det, men altid kun i ord. Desværre kan en munter stemning sommetider løbe af med os, og jeg beklager dybt, at denne udtalelse, som udelukkende var fremsat som en spøg, er blevet taget for alvor.

Den som kun ta'r spøg for spøg

Og alvor kun alvorligt...

Ahmad Akkari, Bahrain, 23.03.2006