­Mobilporto: Slip for frimærket

16x9

Fra april måned behøver du ikke længere at jagte kiosker, som forhandler frimærker, når du skal sende et brev. Fremover kan du nemlig frankere et almindelig A-brev under 50 gram ved hjælp af din mobiltelefon.

Der er 96 posthuse, 650 postbutikker og omkring 3500 kiosker og salgssteder, hvor der sælges frimærker. Men det kan alligevel være en udfordring at få fat i et frimærke, når man lige står og skal smide et vigtigt brev i postkassen. Det problem kommer mobilporto nu til livs.

"Danskerne elsker at modtage breve, og de elsker at sende dem. Udfordringen kan være at få fat i portoen, når brevet skal sendes. Men med mobilporto kan man nu stå foran postkassen eller hjemme i stuen og skrive en sms, hvorefter man modtager en kode og kan skrive den på brevet," siger Henrik Larsen, som er chef for Post Danmarks privatkunder.

Kiggede på erfaringer fra DSB
Mobilporto gælder i første omgang for et almindelig brev, men bliver mobil-løsningen populær, er Post Danmark klar med nye tiltag:

"Vi har forsøgt at se på, hvad DSB gjorde med sms-billetter. Nemlig at lancere det, som flest har brug for, og omkring 98 procent af alle frimærkefrankerede breve er almindelige breve under 50 gram. Hvis ordningen bliver en stor succes, kan det da være, at vi lancerer mobilporto til B-post," siger Henrik Larsen.