Danmark giver millioner til Libyen

16x9

Danmark har besluttet øjeblikkeligt at give 30 millioner kroner til FN's indsats i Libyen.

"Pengene er først og fremmest en støt­te til UNCHR's indsats i og omkring Libyen, men vil også kunne gå til andre humanitære kriser i Afrika, hvis det skønnes nødvendigt, siger udvik­lingsminister Søren Pind (V). Mere end 170.000 mennesker har allerede krydset grænserne til Tunesien og Egypten fra Libyen, og selv om FN har ydet en indsats sammen med de tunesiske myndigheder, er det for tidligt at slække på opmærksomheden, mener Pind.

Tværtimod peger de fortsatte bombardementer i det østlige Libyen og den manglende adgang til de vestlige dele af landet på, at vi slet ikke kan være sikre på, at den humanitære krise har toppet, siger Søren Pind.

Situationen i Nordafrika er uhyre alvorlig, men også andre steder er humanitære kriser under hastig udvikling, og de må ikke blive glemt.

Det gælder især i Elfenbenskysten, hvor de nye uroligheder i den sidste uge har tvunget yderligere 30.000 mennesker på flugt i nabolandene og hvor UNCHR er ved at iværksætte en større indsats, oplyser Udenrigsministeriet.