Billetlugen advarer om billetsnyd

16x9

Mange ugyldige billetter købt med stjålne kreditkort i omløb. Brug den sunde fornuft

Der er i øjeblikket usædvanligt mange ugyldige billetter i omløb på grund af stigende svindel med køb af billetter med stjålne kreditkort. Sådan lyder advarslen nu fra en af landets største billetudbydere, billetlugen.

"Hvor svindlen tidligere skulle måles i tusindvis af kroner, så måler vi nu i hundrede tusindvis af kroner. Og der er tale om en mangedobling i år," siger administrerende direktør, Jeppe Jensen til DR Nyheder.

Billetlugen har i 2010 indtil videre oplevet svindel for en million kroner.

Firmaets tab er dog kun 100.000 kroner, fordi det i de fleste tilfælde lykkedes at opdage svindlen, og derefter annullere de billetter, der er sendt af sted via mail eller post.

Bipper maskinen rød, er billetten ugyldig
Men det forhindrer ikke de kriminelle at sælge de annullerede billetter videre til private via eksempelvis en Blå Avis. Og køberne opdager så først, at billetterne ikke virker, når de står ved indgangen til koncertstedet.

"Når man kommer til indgangen, så bliver billetterne scannet, og maskinen bipper grøn eller rød. Og hvis den bipper rød, så er billetten ugyldig," siger Flemming Schmidt, der er koncertarrangør hos Live Nation, der står bag mange af de store koncerter.

Fra den bedste til den værste dag
Live Nation oplever også, at svindlen er stigende. Det er efterhånden til hver eneste koncert, at personer intetanende tropper op med billetter, der viser sig at være ugyldige

"Så er det er ikke den bedste dag i deres liv," siger Flemming Schmidt.

"Kære venner - der er ingen let genvej"
Både Live Nation og Billetlugen opfordrer derfor til, at man passer meget på med at købe billetter via alternative salgskanaler.

"Husk sund fornuft - Når man får tilbudt en billet på en banegård, på strøget eller i en annonce på den Blå Avis, så skal alarmklokkerne ringe," siger Flemming Schmidt og fortsætter:

" Når der kommer en billet på bordet, bliver folk fuldstændig ellevilde og glemmer deres sunde fornuft i baglommen. Og det er ufatteligt, for der er blevet advaret om svindlen igen og igen. Men kære venner derude, der er desværre ikke nogen lette genveje," siger han.