Heldig amatør snød aktiemarkedet

16x9

Det lykkedes i sidste uge en uerfaren dansk investor at score kassen på et lille, konkurstruet firma

Det lykkedes i sidste uge en uerfaren dansk aktieinvestor at score kassen på en lille konkurstruet virksomhed. Ifølge epn.dk narrede han uforvarende aktiemarkedet til at tro, at kursen ville stige.

I sidste uge steg aktiekursen på det lille Herlev-firma SCF Technologies pludselig dramatisk efter meddelelsen om, at en ukendt investor havde købt mere end fem procent af aktierne.

Under usædvanlig stor handel blev SCF-aktien sendt markant i vejret, selv om ledelsen i selskabet åbent har fortalt, at firmaet er truet af konkurs.

Aktiekursen femdoblet

På et tidspunkt var aktiekursen næsten femdoblet, formentlig fordi investorerne på børsen spekulerede i, at den mystiske storaktionær handlede på insiderviden og måske vidste noget om en forestående redning af SCF Technologies, skriver epn.dk.

Men storaktionæren viste sig at være det ældre ægtepar Anni og Børge Eriksen fra Tureby på Sydsjælland, der ikke har megen erfaring med aktiehandel.

Har ejet tre aktier i sit liv

Med Børges egne ord interesserer Anni sig slet ikke for aktier, mens han selv kun har ejet tre forskellige aktier i sin investorkarriere - herunder SCF-aktien.

Ægteparret købte 145.000 SCF-aktier til kurs 0,85 kr. - svarende til en samlet pris på 123.250 kroner, skriver epn.dk.

Da kursen steg, solgte de dem allesammen igen til en gennemsnitskurs på 2,32 kroner. Dermed scorede Anni og Børge en kursgevinst på 213.000 kroner.

Følger med på tekst-tv

Ægteparrets hurtige succes på børsen er bemærkelsesværdig, ikke mindst fordi parret ifølge epn.dk ikke har adgang til internettet og ikke holder avis. I stedet er Børge en flittig bruger af tekst-tv's aktiekurssider.

"Jeg sidder her ved tekst-tv og følger med i aktiekurserne hver dag. Og jeg kan se, hvordan de svinger op og ned. Det gør alle aktier jo hele tiden. Og når de så er godt i bund, så er det med at købe nogle, for de stiger jo igen. Jeg så, at den der (SCF-aktien, red.), den faldt ret godt. Så jeg tænkte, at nu prøver vi sgu at købe den. Så kørte jeg ned i Danske Bank, og de hjalp mig med at købe den," fortæller Børge Eriksen til epn.dk.

Kendte ikke til konkursfare

Han er overrasket, da han får at vide, at SCF Technologies er i overhængende fare for at gå konkurs.

"Det har jeg ikke hørt noget om. Det tror jeg ikke, der har stået noget om på tekst-tv," siger Børge Eriksen, der skyndte sig at sælge alle aktierne igen, da kursen røg i vejret.

"Jeg syntes, at når kursen var kommet så højt op, så var det bare med at få aktierne solgt, når man kan tjene så mange penge i løbet af et øjeblik. Det kan jo ikke være anderledes," fortæller Børge Eriksen til epn.dk.