Mærsk-barnebarn på vej mod toppost i Mærsk

16x9

Mærsk_barnebarn på vej mod toppost i Mærsk og er flyttet til Danmark.

Mærsk-barnebarn er flyttet til Danmark og tager samtidig et seriøst step op i koncernen.

Johan Pedersson Uggla, søn af Ane Mærsk Mc-Kinney Møller, har netop fået topjob i APM Terminals og er flyttet til Danmark. Både han og broderen, Robert Uggla, er nu på vej op ad rangstien i A.P. Møller - Mærsk, skriver Business.dk

Det bliver i familien

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller ser ud til at få opfyldt sin drøm om, at familien også fremover kan bevare magten i Danmarks største koncern, A.P. Møller - Mærsk. Næste generation i familien bag Mærsk, er nemlig godt på vej op ad rangstien i koncernen og kan måske om få år have tilbageerobret en eller flere absolutte topposter i koncernen. Det er 34-årige Johan Pedersson Uggla, barnebarn af Mærsk Mc-Kinney Møller og søn af familiens næste overhoved, Ane Mærsk Mc-Kinney Møller, der nu tager et afgørende skridt op i hierakiet i koncernen.

Næstkommanderende

Johan Pedersson Uggla er blevet udnævnt til deputy terminal manager i APM Terminals og skal fremover være næstkommanderende i selskabet APM Terminals Cargo Services, som Mærsk driver i Århus sammen med et andet selskab.Johan Pedersson Uggla begyndte sit arbejde i Århus i juli måned 2010 og kom da fra en stilling i APM Terminals i Brasilien, hvor han var en slags teknisk chef i en af koncernens containerterminaler.

Karrierehop

For Johan Pedersson Uggla er udnævnelsen til Deputy terminal manager et seriøst step op i koncernen. Fremover får han ansvar for både havnearbejdere og kontoransatte, og det er et job, som for alvor skal vise, om han er klar til endnu større karrierehop. Ifølge Berlingske Business oplysninger, er det hensigten, at Johan Pedersson Uggla på et senere tidspunkt kan rykke endnu et step op på Århus-terminalen og i givet fald så vil få direktøransvar.

Magten bevares

For Mærsk Mc-Kinney Møller er det godt nyt. Han ønsker, at familien bevarer magten i familiekoncernen, og det har været magtpåliggende for ham, at de næste generationer var klar til at træde til. Og Johan Pedersson Uggla er ikke alene om at gøre karriere i familiefirmaet. Hidtil har det meste fokus nemlig været rettet mod hans lillebror, Robert Mærsk Uggla. Han har i flere år været omtalt som en potentiel kommende topchef i familiefirmaet. Han betegnes som et "hurtigt hoved", med god sans for shipping. Efter studentereksamen og med en MBA i bagagen, kom han til familiefirmaet i 2004.

Her blev han sat sammen med nogle af rederiets gamle drenge i linjeafdelingen, en afdeling, som alle år har haft Mærsk Mc-Kinney Møllers særlige bevågenhed. Siden blev Robert Mærsk Uggla sendt på græs i De Forenede Emirater, hvor han blev landechef i Maersk Line, en post han bestred så godt, at han i 2009 blev udnævnt til adm. direktør for tankskibsrederiet Broström, som A.P. Møller - Mærsk købte for 3,6 mia. kr. i slutningen af 2008.

Skarp tunge

Det er bare et par dage siden, at Robert Mærsk Uggla viste, at han har arvet sin morfars til tider skarpe stemmebånd. Han besluttede således at udflage de sidste 11 svensk-flagede skibe i Broström-flåden fra Sverige til Danmark og afleverede ved samme lejlighed en spids kommentar om den svenske søfartspolitik. Enkelte andre familiemedlemmer arbejder ligeledes i A.P. Møller - Mærsk.