Thorning er forsidestof i England

16x9
Thorning på forsiden af Telegraph Foto:

Sagen om Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skatteforhold er nu også blevet forsidestof på den største engelske morgenavis, The Daily Telegraph.

Den konservative avis viser et billede af Helle Thorning-Schmidt, der omfavner sin svigerfar, den tidligere Labour-leder Neil Kinnock. Udover at genoprulle sagen for sine læsere, præsenterer The Daily Telegraph også nye anklager mod Thorning-Kinnock-parret. Ifølge avisen har parret en lejeindtægt fra en lejlighed i det centrale London.

Helle Thorning-Schmidt betaler skat af sin del af indtægten i Danmark, mens Stephen Kinnock betaler skat af sin halvdel i England, hvor skatten er lavere. Ifølge den danske skatteadvokat Søren Aagaard, som avisen har talt med, kan lejeindtægten blive inddraget i undersøgelsen af parrets skatteforhold.

Kinnock-familien er kendt i England
Det hele afhænger dog af, hvor Stephen Kinnock var skattepligtig i perioden 2004-2008, og det er de danske myndigheder ved at undersøge.

Familien Kinnock er en kendt familie i Storbritannien. Stephen Kinnocks far tabte valget om at bliver premierminister i Storbritannien til John Major. TV 2's udenrigspolitiske analytiker Mads Qvortrup beskriver familien således:

Mads Qvortrup forklarer her, hvor stor sagen er i England lige nu.

"Det minder lidt om Auken-familien i Danmark. Alle i familien har prominente politiske positioner. Neil Kinnock var Europa-Kommissær, hans kone, Gladys Kinnock, var udviklingsminister i den nu afgåede Labour-regering og begge to er medlemmer af Overhuset. Det er en familie, som er politisk meget betydningsfuld. Det er også folk man lytter til i forbindelse med formandsopgøret i Labour."

Mads Qvortrup nævner, at det kun er aviserne The Daily Telegraph og The Daily Mail, der bringer historien. Aviserne kan sammenlignes med Jyllands-Posten og Berlingske Tidende i Danmark; altså aviser på højrefløjen.

"På den måde laver man et karaktermord på den moderate venstrefløj herover," siger han.