250.000 danskere vil låne til ferien

16x9

En kvart million danskere planlægger, at de formentlig vil låne pengene til deres sommerferie

Selvom de fleste vil betale sommerferien med penge fra sparegrisen eller lønkontoen, så er der omkring 250.000 danskere, der nok vil låne penge for at kunne holde ferie.

Det viser en Nordea-undersøgelse af, hvordan danskerne vil betale for deres ferie. Af den kvarte million danskere har de 72.000 i forvejen en usund økonomi.

Selvom renten for tiden er rekordlav, kan det godt blive en dyr fornøjelse at holde ferie for lånte penge.

Låner du for eksempel nemt og hurtigt på nettet, kan renterne løbe op i mange penge, selvom det "bare" koster for eksempel 499 kroner om måneden bagefter. Du skal nemlig betale ferien til 20.000 kroner tilbage over mange måneder eller ligefrem flere år.

Læg et budget
Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen i Nordea råder derfor danskerne til at lægge et budget på forhånd.

"Tilpas ferien efter sparegris og tegnebog, så du slipper for at låne penge. Læg et feriebudget ved at starte bagfra og sætte et beløb på. Så meget må ferien koste. Har du ikke råd til at rejse, så led efter billige alternativer og jagt de gratis fornøjelser", siger hun og konkretiserer:

"Svømmehal, en tur til vandet, bibliotek, friluftskoncerter, en tur i skoven, lån et sommerhus", råder hun.

Del pengene op i dagsdoser
Hun peger ligeledes på, at det for nogle kan være en hjælp at dele pengene op, så man ved, hvor meget man har til hver eneste dag i sin ferie. Så kan der måske ligefrem gå sport i at få mest muligt for pengene, mener hun.

"Tænk på at der skal være penge til efter ferien. Der er altid uventede udgifter efter ferien og dem skal du også have penge til", siger hun.

Og hvis du er i den situation, at du er nødt til at låne penge til ferien, så brug kreditkortet med mulighed for en måneds rentefri kredit eller træk på kassekreditten - det er ofte den billigste låneform, påpeger Ann Lehmann Erichsen.

Og så råder hun til, at man holder øje med prisen på de penge, man låner ved at se på Årlige omkostninger i procent som oftest er forkortet med betegnelsen ÅOP.