Selvmordsbomber var dansk-somalier

De soma-li-ske myn-dig-heder be-kræf-ter, at selv-mords-bom-be-mand kom fra Danmark

De somaliske myndigheder bekræfter nu, at den selvmordsbombemand, der sidste uge dræbte 24 mennesker i Somalias hovedstad Mogadishu, var en dansk-somalier. Det skriver AP.

Den somaliske informationsminister Dahir Gelle siger, at bombemanden er blevet identificeret ud fra et billede af liget. Aktionen kostede tre mini­stre og 21 tilskuere til en dimissions­ceremoni for medicinstuderende livet. Drabene på de nybagte læger, som der er desperat brug for i det urohærgede land, har fremprovokeret protester mod gruppen al-Shabab in Somalia.

Selvmordsbomberen var praktisk taget ukendte indtil 2007, ifølge Gelle er antallet stigende efterhånden som flere og flere unge somaliere vender hjem fra udlandet for at tage del i kampene i deres hjemland.

PET bekræfter over for TV 2 | NYHEDERNE, at man har kendskab til, at en dansk-somalier formodes at stå bag angrebet, men arbejder fortsat på endeligt at få fastslået, om han havde noget med terroraktionen at gøre. Derudover har efterretningstjenesten har ingen yderligere kommentarer.

Den 24-årige dansk-somalier boede i 15 år i Rødovre, men rejste i 2008 til Somalia med sin kone og børn.