Thorndal melder Bendtsen til Skat

16x9

Hørsholms tidligere borgmester mener, at Bendtsen har snydt i skat

Bendt Bendtsen kan måske se frem til et voldsomt skattesmæk på op til en kvart million kroner. Det skriver B.T. Ifølge avisen blev Bendt Bendtsen i fredags meldt til Skattecenter Fyn for skatteundragelse, fordi han ikke har betalt én krone i skat for 33 jagt- og golfture, som han har fået foræret af danske virksomheder. Anmeldelsen er indgivet af Hørsholm borgmester, Uffe Thorndal, der indtil sidste år selv var medlem af De Konservative.

Gaver er skattepligtige, når der ikke er et fagligt indhold. Der findes dog undtagelser for bl.a. ministre.

Thorndal: Regeringens egen medicin
I brevet til Skat og Bendt Bendtsen, skriver Uffe Thorndal.

"Regeringen er jo aktuelt meget optaget af at bekæmpe misbrug af sociale ydelser, hvor medborgere på et langt lavere indkomstniveau end dit forsøger at snyde sig til skattefinansierede ydelser, de ikke er berettiget til," skriver Uffe Thorndahl som forklaring på, hvorfor Skat bør undersøge Bendt Bendtsen.

Ifølge lektor i skatteret, Jacob Graff Nielsen fra Københavns Universitet, er jagtture og andre gaver skattepligtige, når der ikke er et fagligt indhold.

"I udgangspunkt skal man betale skat af de gaver, man modtager. Ifølge loven må du kun modtage skattefri gaver for et ubetydeligt beløb som 5-700 kr. Og når man går på jagt i en lukket kreds, som er betalt af en virksomhed, så er det en gaveydelse, der skal beskattes. Når man er minister bør man jo være særlig opmærksom på det her," siger Jacob Graff Nielsen til B.T.

De konservatives pressechef Rikke Egelund har meldt tilbage til B.T., at ministre ikke er omfattet af den almindelige skattelov i denne sammenhæng, da ministre er undtaget for skat, da de kan lyse glans over et arrangement.