S klar med visioner om trivsel

16x9

Socialdemokraterne vil på weekendens kongres præsentere nye visioner

"Plads til trivsel" hedder papiret, som bliver præsenteret op til weekendens socialdemokratiske partikongres.

Opsparing af fritid og løn i tids­banker er ifølge Ritzaus Bureau del af visionen hos ledelsen i Socialdemokra­terne. Papiret er skrevet som samlende svar på diskussionerne efter det historiske valgnederlag i november 2007 - bl.a. overborgmester Ritt Bjerregaards "Røde Skole" og næstformand i folketingsgruppen Mette Frederiksens teser. Papiret lægges på Socialdemokraternes hjemmeside i dag.

Ifølge visionspapiret skal trivselssamfundet bygges oven på velfærdssamfundet.

Skattetrykket skal fortsat være højt og kerneydelser som sygehuset og daginstitutioner fortsat været ejet af fællesskabet, en stærk offentlig sektor.

Politisk ordfører Henrik Sass Larsen afviser, at der er tale om "Socialdemokratiet classic".

"Det er faktisk meget nyt at sige, at i stedet for at vi tilmelder os arbejdsmarkedet som 18-årige eller 23-årige og så knokler derudad, til vi går på pension som 60- eller 62-årige, så skal man have mulighed for - også midt i livet - at bruge tid på sig selv, på at dygtiggøre sig, tage på den lange ferie med familie, eller tage fri hver fredag. Det skal man kunne spare op til ved en ekstra indsats i nogle år. At stresse af i en periode er at udvide friheden i samfundet", siger den politiske ordfører.