S: Wilders film er ren propaganda

"Man skal tilbage til Hitlers modbyde­lige nazipropagandafilm Der ewige Jude for at kunne beskrive Gert Wilders film Fitna. Vi mangler bare rotterne som billeder på muslimer. I et sandt orgie af modbydelige mord- og voldssce­ner gør Wilders alle muslimer til ter­rorister og mordere og byder i den grad op til direkte voldelig konfronta­tion. Sådan lyder kritikken af filmen fra kulturordfører, Mogens Jensen (S).

Han understreger, at ytringsfriheden også gælder for Wilders. Det er ifølge Jensen Wilders meninger, der skal bekæmpes, ikke hans ret til en mening.

"Jeg vil sige som den franske oplysningfilosof Voltaire, at jeg, selvom jeg vil gøre, hvad jeg kan for at bekæmpe Wilders meninger, vil jeg dø for hans ret til at have dem," siger han.

Mogens Jensen mener, at man kunne lave en tilsvarende film med billeder fra massenedskydninger på amerikanske highschools, Timothy McVeigh og Terry Nichols bombeattentat i Oklahoma City, udtalelser fra højreekstremistiske grupper i USA m.m.

"Også her kunne ekstremister og ekstremisters handlinger og ord bruges til at kendetegne et hel folk og en hel kultur på et fuldstændigt urimeligt grundlag," siger Mogens Jensen.