Mærsk sælger sine bilskibe fra

16x9

Mærsk sælger til norske Höegh Autoliners og bliver storaktionær

A.P. Møller - Mærsk sælger sin flåde på 12 bilskibe plus seks nybygninger til det norske rederi Höegh Autoliners. Til gengæld bliver Mærsk storaktionær i selskabet.

Med en ejerandel på 37,5 procent bliver Mærsk Gruppen fremover storaktionær i norske Höegh Autoliners, der bliver være et associeret selskabet i A.P. Møller-Mærsk Gruppen.

Efter sammenlægningen vil Höegh Autoliners samlede flåde omfatte 67 skibe på og vil blive drevet fra Oslo og ca. 30 kontorer rundt om i verden under navnet Höegh Autoliners.

Virksomheden har desuden bestilt flere skibe, og i 2012 vil antallet af skibe vokse til 85, hvilket svarer til en kapacitetsstigning på 45 procent. Aftalen ventes afsluttet i marts 2008, når alle de nødvendige godkendelser er modtaget.

- Vi ser frem til at gå fra at være leverandør af tonnage på markedet for bilskibe til at være direkte involveret i en verdensklasses bilskibsoperatør. Vi mener, at denne industri går en god fremtid i møde, da bilproduktionen er stigende i Asien og med udviklingen af nye indiske og kinesiske markeder. Vi tror på Höegh Autoliners' strategi, og baseret på vores Gruppes evner inden for linjefart og logistik mener vi, at vi kan bidrage positivt til samarbejdet, siger Søren Skou, skibsreder i A.P. Møller - Mærsk.

Ifølge borsen.dk vil salget løfte A.P. Møller-Mærsks regnskab i 2008, idet der bliver tale om en regnskabsmæssige gevinst på 200 mio. dollar efter skat, svarende til over 1 mia. kr.

De to rederier indgik en tonnagesamarbejdsaftale den 1. februar 2007, hvor Höegh Autoliners overtog den kommercielle drift af A.P. Møller - Mærsks flåde på 12 bilskibe. Dette samarbejde har øget Höegh Autoliners kapacitetsniveau betydeligt i en tid, hvor kundernes krav til transport er stigende.

- Med A.P. Møller - Mærsk som partner har vi sikret en platform for fortsat vækst, og styrket vores muligheder for at øge vores serviceniveau, siger Thor Jørgen Guttormsen, CEO for Höegh Autoliners.

Aftalen har virkning fra 1. januar 2008.