Hundehandlere og lovgivning under lup

16x9
Ulovlige muskelhunde Foto:

VIDEO: Se eller gense de indslag om ulovlige hunde TV 2 Nyhederne har bragt de seneste dage

De seneste dage har TV 2 Nyhederne sat fokus på lovgivningen om ulovlige hunde, der blev strammet sidste år.

Gennem en række indslag har det vist sig, at handlen med de ulovlige hunde foregår helt åbenlyst. Politiet er klar over problemet, men har svært ved at komme det til livs.

Her kan du se eller gense striben af indslag bragt mellem 15. og 18. maj. ADVARSEL: UBEHAGELIGE OG STØDENDE BILLEDER:

15. maj: TV 2's journalister fandt på kort tid fem annoncer med forbudte hundehvalpe rundt om i Danmark. De konfronterede efterfølgende flere af annoncørerne. Blandt andet et par fra Østjylland:

16. maj: Mens det er politiet der konfiskerer hundene, falder det i dyrlægernes lod at aflive de ellers sunde og raske dyr. Som dyrlæge Henriette Marqvorsen, der måtte aflive 19 hvalpe efter en af de største sager om kamphunde herhjemme.

16. maj: TV 2's journalist mødtes med en ung mand i en mindre jysk by og fik tilbudt hvalpe af racen Amerikansk staffordshire terrier populært kaldet Amstaff. Sælgeren har i løbet af foråret solgt 16 ulovlige kamphunde.

17. maj: Manden hvis hunde havde fået tre kuld hvalpe, som alle blev aflivet får i tråd med loven sine tre tæver tilbage og kan fortsætte med at avle på dem.

17. maj: En af dem der glæder sig over forbuddet mod 13 hunderacer er Anna Vasnel. For to år siden skambed en kamphund hendes hund i hospitalsparken i Glostrup. Loven har betydet færre kamphunde, der hvor hun bor, mener hun.

17. maj: Mange dyrlæger er villige til at registrere ulovlige hunderacer under et andet navn, så de på papiret er lovlige. Dyrlægerne kan ikke andet end tage ejerens ord for gode varer, forklarer formanden for landets dyrlæger.

18. maj: I december blev seks hundehvalpe indleveret til Dyreværnet i København. De cirka fem uger gamle hundehvalpe var forkomne, dehydrerede og fem af dem havde fået klippet ørerne af. Hos Dyreværnet mener man, at hvalpene var en bestillingsopgave, som skulle være solgt til hundekampe ­ enten i Danmark eller et sted i Europa.

18. maj: Politikerne er overraskede over, at loven der forbyder 13 hunderacer ikke virker. Men de var advaret af deres eget hundeudvalg, siger sociolog Cecilie Thorslund, der har skrevet speciale om lovarbejdet, der gik for ud for vedtagelsen af loven.

Alle indslag kan findes med tilhørende artikel samt debat via linkboksen her over til højre.