Grønttorvs-formand går efter fusk

Mogens Illum Hansen trækker sig med øjeblikkelig virkning, efter TV2-programmet Operation X`s massive beskyldninger om sorte penge i hans selskab DM Blomst. Grønttorvets direktør, Torben Flinch, bakker den tidligere formand op i at stoppe.

- Det er den helt rigtige beslutning at trække sig for at beskytte Grønttorvets omdømme. Jeg synes ikke, at hans aftrædelse sender et forkert signal, for han har jo afvist anklagerne, siger Torben Flinch, direktør ved Grønttorvet.

Han understreger, at det var en fælles beslutning, at Mogens Illum Hansen skulle trække sig. Det blev vedtaget tirsdag morgen på et bestyrelsesmøde, hvor både ledelsen og bestyrelsen deltog. Men trods beslutningen, stoler direktøren på den tidligere formand.

-Jeg stoler på, at han taler sandt. Men det er klart, at hvis han har andre motiver, end det vi kender til, er det selvfølgelig en alvorlig sag, og så vil jeg tage en snak med ham, siger direktøren og fortsætter.

- Mogens har selv sat initiativer i gang i sin virksomhed for at sikre sig, at økonomien er i orden. Det har han oplyst sine kunder og leverandører i dag. Han er i kontakt med skat, og det forventer jeg, der bliver fulgt op på, siger Torben Flinch.

Nu inviterer direktøren skatteminister Troels Lund Poulsen til et møde på Grønttorvet for at få afkræftet anklagen om "lovløse tilstande" og drøfte initiativer, der kan bekæmpe sort arbejde.

Mogens Illum Hansen afløses af Jørgen Mortensen, der hidtil har været næstformand. Torben Flinch kan ikke afvise, at Mogens Illum Hansen kan blive genindsat i bestyrelsen.