Derfor skal du spare op til pension, unge mand

16x9

Der er store økonomiske fordele ved at starte sin opsparing til pension tidligt.

Naturligvis kan der være gode grunde til at udskyde opsparingen til pension. Men de økonomiske fordele ved at starte opsparingen tidligt, er indiskutable, viser beregninger fra Nykredit.

Starter du som 20-årig behøver du kun spare i alt 240.000 kroner (400 kroner om måneden, red.) op for at have 1 million kroner på pensionskontoen som 70-årig. Renters rente klarer nemlig resten for dig.

- Det kan være nemt at overbevise sig selv om, at det vil blive nemmere at starte opsparingen i morgen end i dag, og at tingene løser sig selv, fordi vi automatisk får bedre råd, desto ældre vi bliver. Men det er et farligt skråplan. Der er mange, der fortryder, at de ikke kom i gang tidligere, men jeg har endnu til gode at møde nogen, der ærgrer sig over, at de kom tidligt i gang, siger forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.

Gevinsten er tydelig
Starter du som 25-årig skal du betale i alt 312.000 kroner (520 kroner om måneden) ind for at opnå en million kroner, mens du skal spare 414.000 kroner op (690 kroner om måneden), hvis du starter som 30-årig.

Starter du først din pensionsopsparing som 45-årig, skal du sætte i alt 520.000 kroner til side for at have 1 million kroner på pensionskontoen som 70-årig.

- Gevinsten ved at begynde opsparing tidligt skyldes effekten af renters rente, altså renter af renter. Med et årligt afkast på for eksempel 7 procent vil opsparingen blive fordoblet hvert tiende år, og jo tidligere man starter desto flere fordoblinger kan man altså opnå. Derudover vænner man sig tidligt til at sætte penge til side og ikke bare lade det hele gå til forbrug, siger Johan Juul-Jensen.

Herunder kan du se, hvor meget du skal spare op hver måned, hvis du sparer op til en million kroner som 70-årig, hvis du starter opsparingen ved forskellige aldre:

-