Apps kunne afsløre dit hemmelige nummer

16x9

<p>Det er ikke nemt at være mobilbruger i dag. Man ved aldrig hvornår man bliver overvåget, luret eller udnyttet.

Det er ikke nemt at være mobilbruger i dag. Man ved aldrig hvornår man bliver overvåget, luret eller udnyttet. Og de seneste dages afsløringer fra flere danske teleselskaber gør det ikke meget bedre.

Version2.dk kunne i sidste uge beskrive hvordan de danske teleselskaber automatisk sendte mobilnumre videre, når man besøgte visse websider. Og nu er det kommet frem, at også trejdeparts-apps kunne tilgå disse oplysninger.

LÆS OGSÅ: Afsløret: Din iPhone ved hvor du var i går

De kunne endda høste teleselskabs-kundernes mobilnumre uanset om de var hemmeligt listet eller ej, og uanset om app’en havde tilladelse til at skaffe sig disse oplysninger på mobilen. 

iPhone-app fiskede nummeret ud

Det er  HTX-studerende Emil Stahl, der har fremvist hvordan hans ven Jonas Boserups app, kunne fiske et mobilnummer ud af en iPhone, selv om app’en ikke havde tilladelse til at gøre det. 

Årsagen til at det har kunne lade sig gøre skyldes den ældre mobilteknologi, wap.

- Det er blevet brugt til at til at fakturere og identificere den bruger, som tilgår en given tjeneste typisk i forbindelse med wap- og sms-køb, der faktureres over mobilregningen. I wap-tiden var det den rigtige løsning. I dag er det uhensigtsmæssigt, og derfor er set-uppet under afvikling, fortæller Jacob Willer, direktør for branchesamarbejdet Teleindustrien til Beep.

LÆS OGSÅ: Derfor vil Facebook bruge dit kamera og læse dine beskeder

Han slår fast, at man nu helt lukker for muligheden for automatisk nummeroverførelse. Og selv om han og resten af branchen afviser, at der er sket misbrug, frygter man at det kunne være sket i den nærmeste fremtid. Og det er blandt andet årsagen til, at man nu helt fjerner muligheden.