Menneske-robotterne kommer: Så livagtige er de

Danskerne er stille og roligt begyndt at vænne sig til robotter i hjemmet.

Danskerne er stille og roligt begyndt at vænne sig til robotter i hjemmet. Vi har robotstøvsugeren, computeren og mere, der alle næsten kan tænke og agerer selv.

Men det kan blive meget mere fremtidspræget. Og det er to robot-fætre et meget godt bevis på. Der er tale om den meget menneskelige robot Asimo fra bilfabrikanten Honda, og den mindre men næsten lige så livagtige NAO fra franske Aldebaran. 

Asimo er en over 15 år gammel robot, der lidt ligesom mennesket er blevet mere og mere avanceret med årene. Den kan gå, løbe, hoppe, bruge fingrene og udnytte sin finmotorik. Det ser næsten skræmmende livagtigt ud. 

Den er ikke tiltænkt et konkret marked eller til en bestemt funktion, men bliver i dag blot vist frem på forskellige shows over hele verdenen. 

Og fra torsdag den 16. april vil den være at opleve i Experimentariet i København til og med søndag den 19. april. 

NAO derimod er en robot, der er tiltænkt undervisning. Den bliver blandt andet brugt herhjemme og har hjulpet flere børn med autisme og ADHD. Den kan hjælpe børn med motorik, tale og mere. 

NAO er noget mindre, men er stadig bygget som et lille menneske med arme, ben og led. Selv oplevede jeg NAO i Tokyo i november, hvor den stort set læste mine tanker, som du kan se i indslaget forneden.