Coca-Cola afslører dele af opskrift

16x9
Coca Cola Foto:

Coca_Cola afslører en del af sin hemmelige opskrift i ny reklamekampagne

Det præcise indhold i verdens mest populære læskedrik har længe været en velbevaret og yderst velbeskyttet hemmelighed. Men i en ny reklamekampagne løfter Coca-Cola nu selv en del af sløret for at imødegå forbrugernes stigende krav til sundhed og ernæring.

- Coca-Cola er en drik, der blev skabt for 125 år siden, så der er hverken konserveringsmidler eller kunstige aromaer i. Men undersøgelser har vist, at det er forbrugerne ikke tilstrækkeligt klar over, og det er grundlaget for kampagnen, siger Coca-Colas danske kommunikationsdirektør, Mikael Bonde Nielsen til finans.tv2.dk.

Mørk farve fra brændt sukker

Den nye reklamekampagne er foreløbig blevet lanceret i Sverige, og her fremhæver Coca-Cola, at den mørke farve ikke er kunstig, men kommer fra brændt sukker.

- Cola indeholder ingen farvestoffer. Når man varmer sukker op, bliver det jo brunt. Det er karamel, som giver den brune farve, siger Coca-Colas svenske informationschef, Anne Lindfeldt til erhvervssitet E24.

Hun oplyser samtidig, at ingredienserne i Sverige desuden omfatter kommunalt, svensk vand, sukker fra Skåne, karamel, fosforsyre og koffein.

Kampagne på vej til Danmark

Hos Coca-Cola i Danmark er man knapt så meddelsom, fordi reklamekampagnen endnu ikke kører herhjemme. Men det kommer den sandsynligvis til, oplyser Coca-Colas danske kommunikationsdirektør, Mikael Bonde Nielsen.

Coca-Cola brygges i Danmark af Carlsberg, men selvom Coca-Cola lægger vægt på at bruge lokale ingredienser, kan Mikael Bonde Nielsen ikke garantere, at danske colaer altid fremstilles på dansk vand og sukker.

Essensen fortsat hemmelig

Den hemmeligste del af opskriften bag Coca-Cola - den såkaldte 7X - holder sodavandsproducenten dog fortsat hemmelig. Foruden de ovennævnte ingredienser indeholder Coca-Cola et vegetabilsk ekstrakt og krydderier, men hvilke vil selskabet stadig ikke oplyse.

Til gengæld skulle sodavandsdrikkere kunne stole på, at indholdet i en Coca-Cola er det samme i hele verden.

- Fanta har derimod forskellige farvestoffer og smag, alt efter hvilket land den sælges i. Forskellige lande har forskellige præferencer, når det gælder, hvordan appelsin skal smage. Hvad Fanta angår er det forbrugerne, der bestemmer smagen. Men colaen er ens over hele verden, siger den svenske informationschef til E24.